V závode v Solihulle zišiel z výrobnej linky posledný Land Rover Defender

NETKY.SK • 30 Január 2016, 18:24 • 2 min
V závode v Solihulle zišiel z výrobnej linky posledný Land Rover Defender

LONDÝN - Z výrobnej linky v anglickom meste Solihull zišiel tento týždeň posledný Land Rover Defender. Legendárne terénne auto tak po 68 rokoch končí. Informovali o tom agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Na slávnostnej ceremónii k ukončeniu produkcie modelu Defender, spočiatku známeho ako Series Land Rover, sa v piatok (29. 1.) zúčastnilo okolo 700 súčasných a bývalých zamestnancov, ktorí sa na produkcii tohto modelu podieľali. "Dnes oslavujeme to, čo celé generácie mužov a žien vyrábali od obdobia, keď bol návrh Land Roveru nakreslený do piesku," povedal výkonný riaditeľ firmy Jaguar Land Rover Ralf Speth.

 

Defender si svoju popularitu získal ako vozidlo, ktoré vo veľkom využívala britská armáda, ale aj armády iných krajín. Priestory výrobnej linky, z ktorej zišiel posledný Defender, budú teraz v rámci programu obnovy slúžiť na renováciu niektorých z vyše dvoch miliónov defenderov predaných vo svete.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies