V zastupiteľstve bude mať väčšinu Smer-SD, pravica stratila

NETKY.SK • 29 November 2010, 09:51 • 2 min
V zastupiteľstve bude mať väčšinu Smer-SD, pravica stratila

V zastupiteľstve bude mať väčšinu Smer-SD, pravica stratila

slovakia

left justify in out

V 31-člennom parlamente Trnavy nastane pre nasledujúce štyri roky zmena, keď väčšinu v ňom na základe volieb získala koalícia Smer-SD – HZD – HZDS – Nová demokracia. Do lavíc zasadne 17 jej poslancov. Počet doplní 8 poslancov KDH, 3 za koalíciu SDKÚ-DS – SaS a 3 nezávislí. Krajská predsedníčka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová výsledok komentovala pre TASR ako veľmi dobrý. „"Teší nás, že máme ako koalícia nadpolovičnú väčšinu. Získali sme silné postavenie pri určovaní cieľov a smerovania tohto mesta a  priestor na plnenie volebného programu,“ povedala. Dodala, že už hovorila s novozvoleným primátorom Vladimírom Butkom (KDH) na tému stretnutia o budúcej spolupráci.
      Volebná účasť bola v Trnave v tohtoročných komunálnych voľbách 29,35 percent. Vo volebnom období 2006-2010 pracovalo mestské zastupiteľstvo v zostave 26 poslancov koalície KDH – SDKÚ-DS, 5 poslaneckých miest koalícia Smer-SD – HZDS-ĽS – SNS - Slobodné fórum.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona