V zariadení v Gabčíkove už bolo vyše tisíc dočasných rakúskych azylantov

NETKY.SK • 20 Február 2016, 09:25 • 2 min
V zariadení v Gabčíkove už bolo vyše tisíc dočasných rakúskych azylantov

BRATISLAVA – Do zariadenia v Gabčíkove bolo od 17. septembra 2015 oficiálne dočasne umiestnených 1075 dočasných rakúskych azylantov. Momentálne sa ich v humanitárnom centre nachádza 428, späť do Rakúska sa teda vrátilo už 647 ľudí.

slovakia

left justify in out

TASR informovala Michaela Paulenová z Tlačového odbor Kancelárie ministra vnútra. "Celkový aktuálny počet 428 žiadateľov tvorí 183 detí a 245 dospelých. Ide výlučne o žiadateľov o azyl pochádzajúcich zo Sýrie," uviedla Paulenová pre TASR.

 

Rezort vnútra doteraz nezaevidoval záznam o akomkoľvek porušení zákona a dopustení sa trestného činu, prípadne iných priestupkov zo strany žiadateľov o azyl bývajúcich dočasne v humanitárnom centre v Gabčíkove.

 

Minister vnútra SR Robert Kaliňák a spolková ministerka vnútra Rakúskej republiky Johanny Mikl–Leitner podpísali 21. júla minulého roka memorandum, na základe ktorého Slovensko prijíma 500 dočasných rakúskych azylantov.

 

Slovensko im poskytuje ubytovanie a stravu. Rakúsko podľa memoranda hradí ich prepravu na Slovensko či ich vreckové. Ak by dočasní rakúski azylanti spôsobili v ubytovacom zariadení nejaké škody na majetku, podľa memoranda ich taktiež uhradí rakúska strana.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies