V Zápase legiend triumfoval ruský výber nad výberom Česka a Slovenska

NETKY.SK • 11 Január 2014, 09:46 • 2 min
V Zápase legiend triumfoval ruský výber nad výberom Česka a Slovenska

BRATISLAVA - V piatkovom exhibičnom Zápase legiend v Bratislave zvíťazil výber Ruska nad tímom Česka a Slovenska 8:7 po predĺžení. V sobotu je v Slovnaft aréne na programe hlavný bod hokejovej šou - Zápas hviezd medzi Výbermi Východnej a Západnej konferencie KHL (16.00).

slovakia

left justify in out

Duel hokejových velikánov priniesol nádherné kombinácie a ešte krajšie góly v podaní oboch tímov. V úvode vychádzali akcie najmä mužstvu Alexandra Jakuševa, ktorý si v prvej tretine vytvoril aj zásluhou dvoch premenených trestných strieľaní dvojgólový náskok. Hráčom Česka a Slovenska vedených trénerom Dáriusom Rusnákom chvíľku trvalo, kým rozhýbali kosti, potom však zapli. Divákov v polozaplnenej aréne potešil najmä gól ikony bratislavského Slovana Zdena Cígera a tlieskali aj krásnej kombinácii Rusznyáka, Richtera a Janeckého. V druhej časti tak tím českých a slovenských legiend otočil skóre. V závere si fanúšikovia vychutnali aj akcie Hlinku a Kapuša, súper však odpovedal dvoma zásahmi Kovalenka a v predĺžení rozhodol o jeho výhre Siomin. 
      
Zápas legiend:
Česko a Slovensko - Rusko 7:8 pp (1:3, 4:1, 2:3 - 0:1)

Góly: 4. Liba, 24. Cíger, 27. Janecký, 29. Janecký, 30. Droppa, 53. Hlinka, 57. Kapuš - 11. Varickij, 14. Balderis (tr. strieľanie), 19. Žamnov (tr. strieľanie), 33. Iľjin, 48. Siomin, 60. Kovalenko, 60. Kovalenko (tr. strieľanie), 61. Siomin.

Legendy Česka a Slovenska (Tím Dáriusa Rusnáka): Bříza (28. Rybár) - Sekeráš, Varholík, Kučera, Svoboda, Droppa, Hecl, Gudas, Hajdušek - Liba, Hlinka, Cíger - Rusznyák, Janecký, Richter - Dornič, Kapuš, Pethö - Kameš, Válek, Svozil

Legendy Ruska (Tím Alexandra Jakuševa): Myškin (14. Michajlovskij) - Kanarejkin, Ľapkin, Gimajev, Gusarov, Malachov, Kasparaitis - Kamenskij, Medvedev, Kovalenko - Balderis, Žamnov, Jakubov - Varickij, Šepelev, Iľjin - Toržkov, Šalimov, Anisin - Lebedev, Siomin, Čižmin, Štepa
      
Hlasy po zápase:

Igor Liba, kapitán česko-slovenského výberu: "Zápas splnil účel, bavili sa všetci - hráči i fanúšikovia na tribúnach. V posledných desiatich minútach duel dokonca gradoval, bolo to dobré. Chalani ma ako kapitána počúvali, veď sa poznáme dlhé roky."

Zdeno Cíger, autor druhého gólu čs. výberu: "Po dlhých rokoch fanúšikovia skandovali moje meno, cítil som sa veľmi príjemne. Som rád, že som si zahral na novom štadióne. Bol to zážitok zahrať si s týmito hráčmi. O návrate do profesionálneho hokeja už neuvažujem, toto mi fakt stačilo."

Otakar Janecký: "Exhibícia splnila svoj účel. Všetci sme spokojní, zahrali sme si do sýtosti. Nie vždy sa naskytne príležitosť zahrať si proti hráčom ako Kamenskij či Žamnov. Stále nič nestratili zo svojej techniky, ich ťažko niekto zabrzdí. Budem mať z tohto duelu pekné zážitky. Akurát chvíľkami to bolo na štadióne mŕtve, tak sme to museli oživiť. Aj tak platí, že v Bratislave sú suverénne najlepší fanúšikovia v KHL."

Radoslav Hecl: "Bola radosť zahrať si s hokejistom ako je Leo Gudas, bol to môj veľký vzor. Som poctený, veľmi veľa to pre mňa znamená. Jeho kanadské bodíčky si všetci dobre pamätáme od malička. Hral som dnes s viacerými legendami, no v kabíne sme si boli všetci rovní. Som rád, že som si mohol po predčasnom konci aktívnej činnosti zahrať v tomto zápase, bola to taká čerešnička za celou kariérou."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies