V zápase "B-tímov" prehralo Anglicko s Belgickom 0:1

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 22:00 • 2 min
V zápase "B-tímov" prehralo Anglicko s Belgickom 0:1

KALININGRAD - Futbalisti Belgicka zvíťazili vo štvrtkovom zápase G-skupiny MS v Kaliningrade nad Anglickom 1:0, rozhodol o tom utešený gól Adnana Januzaja v druhom polčase. Stali sa tak bez straty bodu víťazmi skupiny a v osemfinále sa 2. júla v Rostove stretnú s Japonskom. Postup už pred týmto duelom mali istý aj Angličania, ktorí sa 3. júla v Moskve pobijú o postup do štvrťfinále s Kolumbiou.

slovakia

left justify in out

Tréner Anglicka Gareth Southgate urobil oproti minulému zápasu v základnej zostave osem zmien, jeho belgický kolega Roberto Martinez deväť. Na lavičke zostali aj päťgólový Harry Kane, resp. štvorgólový Romelu Lukaku.

 

G-skupina, 3. kolo:

 

Anglicko - Belgicko 0:1 (0:0)

 

Gól: 51. Januzaj, ŽK: Tielemans, Dendoncker (obaja Belg.). Rozhodcovia: Skomina - Praprotnik, Vukan (všetci Slov.), 33.973 divákov.

Anglicko: Pickford - Jones, Stones (46. Maguire), Cahill - Alexander-Arnold (79. Welbeck), Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose - Rashford, Vardy

Belgicko: Courtois - Dendoncker, Boyata, Vermaelen (74. Kompany) - Chadli, Fellaini, Dembele, T. Hazard - Januzaj (86. Mertens), Batshuayi, Tielemans

 

V úvodných desiatich minútach dvakrát nebezpečne pohrozili Belgičania. Najprv v 6. minúte napriahol Tielemans, ktorého padajúcu strelu vytiahol spod hornej tyče Pickford. Potom nebezpečne dotieral Batshuayi, jeho dorážku ale z bránkovej čiary odkopol anglický obranca. Prvý náznak anglickej ofenzívy mal na svedomí Vardy, jeho hlavička po centri z pravej strany ale letela vedľa. V 27. minúte sa k zakončeniu dostal Fellaini, jeho strelu k ľavej tyči odvrátil Alexander-Arnold. V prvom dejstve tomu chýbal väčší kumšt, šance sa nerodili, snahu síce hráči mali, ale obrany pracovali spoľahlivo.

 

"Červení diabli" poriadne naložili pod kotol v 51. minúte, keď si Januzaj v rohu šestnástky šikovne zasekol Rosea, ešte si vylepšil pozíciu a krásnou strelou na vzdialenejšiu tyč otvoril skóre. V 66. minúte mohol vyrovnať Rashford, ktorého do samostatného úniku pekne vyslal Vardy, ale útočník Manchestru United obstrelom tesne minul pravú tyč. Ten istý hráč zaujal tiež v 81. minúte, keď z priameho kopu zo strednej vzdialenosti len tesne minul hornú žrď. Onedlho sa po rohu dostala lopta k striedajúcemu Welbeckovi, ktorý vyslal krížnu strelu, belgická obrana ju ale zblokovala. Angličania v závere už otvorili hru a pritlačili, ale druhý gól mohli dostať v 89. minúte po rýchlej akcii súpera a tvrdej strele striedajúceho Mertensa. V nadstavenom čase sa skóre už nezmenilo a Belgičania ako víťaz skupiny budú v boji o štvrťfinále čeliť jedinému ázijskému reprezentovi vo vyraďovacej fáze Japonsku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies