V Západoslovenskom múzeu v Trnave sa možno dozvedieť o živote dvanástich druhov sov

NETKY.SK • 16 Január 2023, 09:00 • 2 min
V Západoslovenskom múzeu v Trnave sa možno dozvedieť o živote dvanástich druhov sov

TRNAVA - Výstavu Zem, miesto pre život. Noční lovci – sovy najnovšie prezentuje vo svojich výstavných priestoroch Západoslovenské múzeum (ZsM) v Trnave.

slovakia

left justify in out

Sprístupnená bude 30. apríla a je zapožičaná zo Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Informovala o tom vedúca prezentačného oddelenia Simona Jurčová. "Návštevníci múzea sa môžu na baneroch zoznámiť s jedinečným významom nočných lovcov – dvanástich druhov sov vyskytujúcich sa na Slovensku, z toho desať druhov hniezdi a dva druhy sov na naše územie zalietavajú počas migrácie," uviedla Jurčová. Výstava je doplnená ukážkou preparovaných sov zo zoologickej zbierky ZsM. Všetky druhy sov, ktoré sa na Slovensku objavujú, sú zákonom chránené právnymi predpismi na národnej a medzinárodnej úrovni. Keďže sovy lovia drobné cicavce, vtáky a hmyz, sú dôležitou súčasťou ekosystému. Napomáhajú regulovať počet hlodavcov v krajine. Autorkami výstavy sú Eva Farkašovská a Alena Lenková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona