V západnom Nórsku evakuovali pre požiar autobusu diaľničný tunel

NETKY.SK • 11 August 2015, 18:21 • 2 min
V západnom Nórsku evakuovali pre požiar autobusu diaľničný tunel

OSLO - Päť ľudí hospitalizovali dnes v Nórsku po požiari v diaľničnom tuneli na západe krajiny, informovala verejnoprávna rozhlasová a televízna vysielacia spoločnosť NRK

slovakia

left justify in out

Turistický autobus s 32 cestujúcimi a švédskym evidenčným číslom začal horieť v 11,2 kilometra dlhom tuneli Gudvanga na diaľnici E16, spájajúcej mesto Bergen a metropolu Oslo. Hovorca miestnej polície Einar Vereide povedal, že z tunela evakuovali 37 ľudí a požiar uhasili.

 

Majiteľ hotela Olav Hylland pre NRK povedal, že keď vošiel s dodávkou do tunela, uvidel horiaci autobus a pomáhal z neho ujsť cestujúcim. Do svojej dodávky ich napchal 32 a podarilo sa mu ju obrátiť a ujsť von z tunela.

 

Medzi hospitalizovanými je vodič autobusu. NRK uviedla, že cestujúcich kontrolujú, či neutrpeli zranenia v dôsledku inhalácie dymu.

 

Premávka sa zastavila na oboch koncoch tunela Gudvanga, čo vyústilo do dlhých zápch. Tunel je druhý najdlhší v Nórsku a podľa cestárov zostane uzavretý niekoľko dní.

 

Pred dvoma rokmi horel v rovnakom tuneli kamión. Lekári vtedy ošetrovali 65 zranených, ktorí sa nadýchali dymu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies