V zámku Schloss Hof sa začína nová sezóna

NETKY.SK • 31 Marec 2011, 11:53 • 2 min
V zámku Schloss Hof sa začína nová sezóna

V zámku Schloss Hof sa začína nová sezóna

slovakia

left justify in out

img

Najväčší rakúsky vidiecky komplex, barokový zámok Schloss Hof, vstupuje 8. apríla do novej sezóny s radom doplňujúcich ponúk. Aj pre turistov zo Slovenska, ktorí radi cestujú v čase, sľubuje svet baroka v ešte rôznorodejšom štýle. TASR informovala Beata Havranová z agentúry B. H. Public Relations & Promotion.
      Po vyše 100 rokoch sa šesť desiatok originálnych kusov nábytku cisára Jozefa II. opäť vrátilo do jeho apartmánu. Starou remeselnou technikou tkané a potlačené tapety ponúkajú zaujímavé pohľady do kráľovského životného štýlu na konci 18. storočia. Umelecko-historické poklady možno v najbližšej dobe obdivovať aj v novo navrhnutom lapidáriu. "Môžete tu natrafiť na rôzne mytologické postavy, vázy, groteskné masky a na mnoho ďalších reliktov z bohatého pokladu sôch, ktoré kedysi zdobili priestrannú terasu," vysvetlila Havranová.
      Po ukončení náročných reštauračných prác sa presne v deň začiatku novej sezóny objavia oranžérie princa Eugena Savojského vo svojej pôvodnej kráse. "Dva z najväčších skleníkov z obdobia baroka a vypestované rajské záhrady zobrazujú magické čaro stredomorskej flóry ako v dobách legendárneho panovania tohto poľného maršala."
      Otvorenie novej sezóny v Schloss Hofe sľubuje aj hudobný zážitok v podobe zvukovej inštalácie, ktorá spája barokové melódie s modernou technikou. Inštalácia koncipovaná multimediálnym umelcom Josefom Reiterom sa nachádza vo východnej časti oranžérie.
      V novej sezóne zámku si na svoje prídu aj kulinárski nadšenci, ktorí budú mať možnosť spoznať barok z jeho najchutnejšej stránky. Špeciálna prehliadka ponúkne rôzne tajomstvá cisárskych šéfkuchárov a ochutnávky drobných chuťoviek akými sú paštéty, čokolády a vína.
      Pre najmenších čaká na Schloss Hofe detský barokový svet. "Pomocou historických kostýmov sa tam môžu premeniť na princov a princezné, môžu sa cvičiť v správnom zaobchádzaní s kalamárom a brkom, môžu si zatancovať elegantný menuet alebo zahrať rolu v malom divadelnom predstavení," dodala Havranová.
      Ešte pred oficiálnym začiatkom sezóny - 2. a 3. apríla otvoria na zámockom veľkostatku tradičný veľkonočný trh. Okrem bohatej ponuky rôznych ručných výrobkov a množstva dobrôt z kuchyne i pivnice pripravili jeho organizátori pre záujemcov pestrý program - od Gašparka cez jazdu kočom až k viazaniu kytíc, ďalej starostlivosť o palmy či kurz maľovania.
      V novej sezóne od apríla do novembra 2011 bude rakúsky Schloss Hof otvorený aj pre slovenských turistov od 10.00 - 18.00 hodiny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies