V záložni ulúpil palety so šperkami v hodnote 20-tisíc!

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 10:40 • 2 min
V záložni ulúpil palety so šperkami v hodnote 20-tisíc!

KOŠICE- Šperky v hodnote 20-tisíc eur si odniesol mladý lupič, ktorý v pondelok popoludní prepadol záložňu na košickom sídlisku Nad jazerom. Z úlovku sa však dlho netešil, policajtom pri jeho dolapení pomohli aj náhodní svedkovia.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval košický policajný hovorca Alexander Szabó, maskovaný páchateľ vtrhol okolo 15:00 do záložne vyzbrojený kovovou tyčou. Porozbíjal sklenené vitríny a zobral palety s vyše 120 šperkami. Šokovaná pracovníčka po jeho odchode ihneď zalarmovala policajtov, tí na tiesňovej linke prijali aj ďalšie tri telefonické oznámenia od občanov, ktorí páchateľa popísali. Hliadka podozrivého mladíka na bicykli zbadala medzi blokmi na Golianovej ulici, lupič sa však dal na útek smerom ku štrkovisku. Tu zoskočil z bicykla, zahodil tašku a bežal do poľa. Policajti ho dobehli a spacifikovali.

 

Ako uviedol Szabó, zaistili aj tašku so šperkmi a 19-ročného Jozefa predviedli na oddelenie. Mladíka obvinili z krádeže, k činu sa priznal. Skončil v policajnej cele aj s návrhom na väzobné stíhanie V prípade dokázania viny mu hrozí trest na šesť mesiacov až tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies