V Záhrebe sa uskutočnil pochod za práva neheterosexuálnych osôb

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 10:23 • 2 min
V Záhrebe sa uskutočnil pochod za práva neheterosexuálnych osôb

ZAHREB - Stovky ľudí sa zúčastnili na pondelňajšom pochode za práva neheterosexuálnych osôb v chorvátskej metropole Záhreb.

slovakia

left justify in out

Prítomní niesli veľkú dúhovú zástavu, rôzne transparenty ako Aj Ježiš mal dvoch otcov či Manželstvo pre všetkých a organizátori prečítali požiadavky davu. Zhromaždenie bolo aj reakciou na petíciu skupiny podporovanej vplyvnou katolíckou cirkvou. Signatári prostredníctvom nej žiadajú vypísanie referenda o zakomponovaní definície manželstva ako zväzku muža a ženy do ústavy. Petíciu vo viac ako štvormiliónovej krajine, ktorá sa 1. júla stane novým členom EÚ, podpísalo údajne až 500-tisíc ľudí. Pondelkový pochod sa za prítomnosti desiatok policajtov zaobišiel bez násilia.

Chorvátsko v roku 2003 posilnilo práva homosexuálnych párov na úroveň nezosobášených heterosexuálnych dvojíc. Zákon sa vzťahuje na neheterosexuálnu dvojicu žijúcu spolu minimálne tri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies