V Záhrebe poškodili Gagarinov pamätník

NETKY.SK • 4 Január 2017, 18:19 • 2 min
V Záhrebe poškodili Gagarinov pamätník

ZÁHREB - Neznáme osoby poškodili v chorvátskej metropole Záhreb pamätník venovaný prvému človeku vo vesmíre Jurijovi Gagarinovi. Pre agentúru TASS to dnes uviedol vedúci konzulárneho oddelenia ruského veľvyslanectva v Chorvátsku Vladimir Poľanin.

slovakia

left justify in out

"Gagarinov pamätník bol úmyselný poničený. Mramorový podstavec je obhorený a nápis poškodený," konkretizoval Poľanin. Podľa neho to vyzerá na akt chuligánstva spáchaný v prvých dňoch nového roka.

 

Pamätník v záhrebskom parku Trešnjevka odhalili vlani v októbri pri príležitosti 55. výročia Gagarinovho letu do vesmíru. Prítomní boli aj ruský veľvyslanec v Chorvátsku Anvar Azimov a starosta Záhrebu Milan Bandič.

 

Ešte predtým v priebehu roka 2016 odhalili v Záhrebe bustu ruského básnika Alexandra Sergejeviča Puškina. V chorvátskej metropole chcú postaviť pamätník aj ďalšiemu ruskému básnikovi Sergejovi Alexandrovičovi Jeseninovi.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies