V zahraničí predčasne umierajú desiatky Severokórejčanov, majú zlé podmienky a páchajú samovraždy

NETKY.SK • 20 September 2016, 13:02 • 2 min
V zahraničí predčasne umierajú desiatky Severokórejčanov, majú zlé podmienky a páchajú samovraždy

SOUL - Prinajmenšom 40 Severokórejčanov pracujúcich v zahraničí už prišlo tento rok o život v dôsledku pracovných úrazov či samovrážd. Informovala o tom dnes juhokórejská agentúra Jonhap.

slovakia

left justify in out

Podľa jej zdrojov tieto úmrtia spôsobil najmä vzrastajúci tlak zo strany úradov KĽDR, vyžadujúcich, aby krajania posielali domov zo zahraničia čoraz viac peňazí. Na pomerne vysokom počte predčasných úmrtí Severokórejčanov sa podpísali pracovné úrazy v krajinách ako Rusko, Čína či Angola, ale tiež samovraždy a rôzne choroby.

 

"Nadmerná námaha, nedostatočné ochranné pracovné vybavenie a ďalšie problémy naďalej spôsobujú nárast pracovných úrazov Severokórejčanov, ktorí boli vyslaní do práce v zahraničí," píše sa v správe, ktorú o živote obyvateľov KĽDR v zahraničí vypracovala Jonhap. "Prísna kontrola, vykorisťovanie, neľudské zaobchádzanie či psychologický nátlak vedú k samovražde," uvádza sa ďalej v správe.

 

Podľa Jonhapu prišlo tento rok o život len v Rusku dovedna 13 Seveokórejčanov. Ďalších 20 ich zahynulo v Angole, kde podľahli žltej zimnici. Za prácou v tejto africkej krajine totiž boli vyslaní bez toho, že by absolvovali akékoľvek potrebné očkovania.

 

Zozbierané údaje podľa Jonhapu odzrkadľujú zhoršujúce sa podmienky platiace pre Severokórejčanov pracujúcich v zahraničí, na príjmoch ktorých je KĽDR čoraz závislejšia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies