V zahraničí bolo kvôli migrantov pomáhať 170 slovenksých policajtov

NETKY.SK • 19 September 2016, 13:17 • 2 min
V zahraničí bolo kvôli migrantov pomáhať 170 slovenksých policajtov

BRATISLAVA – Tento rok zatiaľ v súvislosti s migračnou krízou pôsobilo v zahraničí 170 policajtov, ktorých vyslanie zabezpečil Úrad hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru. Ako pre agentúru SITA spresnil hovorca policajného prezídia Martin Wäldl, 50 policajtov pôsobilo v spoločných operáciách Frontexu a 120 na základe bilaterálnych dohôd.

slovakia

left justify in out

Policajti pôsobiaci v rámci Frontexu, agentúre EÚ zodpovednej za sledovanie vonkajších hraníc schengenského priestoru, boli na gréckom ostrove Lesbos a v talianskych hotspotoch v Trapani, Pozzale, Tarante a Lampeduse.


Ešte tento mesiac vycestuje 16 policajtov na spoločnú operáciu Triton a šesť policajtov do spoločnej operácie Poseidon. Ich rotácia bude v novembri a decembri, počty a konkrétne miesta vyslania však ešte Frontex nešpecifikoval, uviedol Wäldl v súvislosti s tým, že počty príslušníkov Frontexu sa majú zvyšovať. Do konca roka by malo vycestovať pod záštitou Frontex 70 policajtov do Bulharska.


Od marca tohto roka zabezpečil a zorganizoval Úrad hraničnej a cudzineckej polície tri vyslania na základe bilaterálnych dohovorov, ktoré Slovenská republika uzavrela s Maďarskom, Slovinskom a Macedónskom. Aktuálne je v Macedónsku 25 našich policajtov a pripravuje sa vyslanie ďalších. Na jeseň sa ešte plánuje na základe žiadosti Srbska vyslanie 15 policajtov zahraničnej jednotky Policajného zboru aj do tejto balkánskej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies