V úvode vianočných trhov v Bratislave pôjde aj o Guinnessov rekord

NETKY.SK • 11 November 2013, 15:54 • 2 min
V úvode vianočných trhov v Bratislave pôjde aj o Guinnessov rekord

BRATISLAVA – Atmosféru Staromestských vianočných trhov v Bratislave bude v tomto roku okrem vianočného stromčeka vytvárať opäť aj kultúrny program a klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Súčasťou otvorenia vianočných trhov bude i pokus o vytvorenie Guinnessovho rekordu.

slovakia

left justify in out

"Počas otvorenia 22. novembra sa pokúsime vytvoriť rekord v počte zapálených prskaviek," spresnila hovorkyňa bratislavského Starého Mesta Alexandra Obuchová. Podľa jej informácií na Hviezdoslavovom námestí už pribúdajú stánky na vianočné trhy. "Celkovo bude otvorených 14 stánkov s občerstvením a 20 predajcov s vianočnými darčekmi," uviedla Obuchová. Medzi nimi nebude chýbať ani stánok Punč pomoci, kde dostane každý deň dvojhodinový priestor jedna organizácia alebo nadácia, pričom výťažok z predaja poputuje na jej činnosť. "V roku 2011 sa takto vyzbieralo 3500 eur, v roku 2012 to bolo neuveriteľných 8339 eur," pripomenula Obuchová.

Hovorkyňa mestskej časti dodala, že spríjemňovať atmosféru vianočných trhov bude aj klzisko na Hviezdoslavovom námestí. Jeho súčasťou bude požičovňa korčúľ. Uskutočnia sa tu i tradičné akcie ako Mikuláš na ľade či Silvester na ľade.

Staromestské vianočné trhy budú trvať do 22. novembra do 23. decembra, klzisko na Hviezdoslavovom námestí bude k dispozícií do 2. marca 2014.

Od soboty (9.11.) je na Hviezdoslavovom námestí osadený vianočný stromček. Tohto roku je ním 40-ročná, 16 metrov vysoká strieborná jedľa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies