V úvode pred zápasmi Tipsport Ligy ceremoniály

NETKY.SK • 10 September 2015, 13:34 • 2 min
V úvode pred zápasmi Tipsport Ligy ceremoniály

BRATISLAVA - Už vo štvrtok sa dvoma zápasmi začne nová sezóna slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - v Bratislave sa na ľade HK Orange 20 predstaví Skalica a do Banskej Bystrice zavíta Nitra.

slovakia

left justify in out

Pred prvými domácimi duelmi jednotlivých klubov sa fanúšikovia môžu tešiť na otvárací ceremoniál. "Verím, že fanúšikovia prídu už na prvé ligové zápasy. Veľmi sa už teším na prvé stretnutie v Banskej Bystrici proti Nitre. Na všetkých štadiónoch pred úvodnými domácimi súbojmi bude jednotný ceremoniál. Je to ďalší z krokov, ktoré podčiarkujú jednotu klubov a záujem nastoliť zmeny," prezradil pred štartom súťaže jej nový šéf Richard Lintner a doplnil: "Ďalšie novinky, ktoré okrem zachovania Zlatej prilby ponúkneme, predstavíme postupne počas sezóny, pretože ešte nie sú rokovania a prípravy hotové."


Menšími úpravami prešli pred súťažným ročníkom 2015/2016 pravidlá v súbojoch o titul i o záchranu. O účasť v nasledujúcej sezóne budú po novom bojovať až štyri kluby - dva najnižšie umiestnené v základnej časti Tipsport Ligy a finalisti play-off I. hokejovej ligy. Tieto mužstvá absolvujú dovedna 12 kôl, po ktorom si dve najúspešnejšie zabezpečia príslušnosť k elite pre ročník 2016/2017. "V siedmych zápasoch sérií sa bude hrať predĺženie až do rozhodnutia, samostatné nájazdy sa teda nebudú realizovať. Rád by som poukázal na nový koncept play-out. Prináša to neskutočnú emóciu do hokeja, pretože tam ide naozaj o 'život'. Musím povedať, že formát play-out bol počas môjho pôsobenia vo Švédsku oveľa atraktívnejší než prvé kolo play-off. Verím tejto zmene. Je dokonca veľký záujem niekoľkých televízií na odvysielanie tejto časti sezóny," doplnil Lintner.


Richard Lintner vykonáva funkciu šéfa Tipsport Ligy iba niekoľko dní a je presvedčený, že všetky už zavedené aj pripravované zmeny prinesú viac financií pre súťaž. "Môžem povedať, že ak nestúpne rozpočet, tak sám po sezóne odstúpim. Inak by môj príchod na tento post stratil zmysel," povedal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies