V utorok začnú práce na poškodenej dunajskej hrádzi, zastavia plavbu

NETKY.SK • 13 September 2016, 12:00 • 2 min
V utorok začnú práce na poškodenej dunajskej hrádzi, zastavia plavbu

BRATISLAVA - Práce na poškodenom brehu Dunaja po nedeľňajšej (11.9.) havárii výletnej lode by sa mali ukončiť dnes večer okolo 20.00 h. TASR informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Pavel Machava.

slovakia

left justify in out

"Bezprostredne po tom začneme s postupným zvyšovaním hladiny v prívodnom kanáli a zdrži Vodného diela Gabčíkovo," povedal Machava. Na Dunaji je obmedzený režim plavby. "Po ukončení prác a obnovení dostatočných plavebných hĺbok bude plavba obnovená v plnom rozsahu," uviedla Katarína Mihalovičová z Dopravného úradu. Mimo prevádzky je aj kompa medzi Vojkou a Kyselicou.

 

Výletná loď Anesha plaviaca sa pod švajčiarskou vlajkou narazila do hrádze v nedeľu v ranných hodinách. Nikomu sa nič nestalo. Kapitána lode polícia obvinila z prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Plavidlo narušilo pravý breh Dunaja.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies