V utorok súboj Titánov v Madride, Bayern má potiahnuť Gomez

NETKY.SK • 18 Október 2010, 12:09 • 2 min
V utorok súboj Titánov v Madride, Bayern má potiahnuť Gomez

V utorok súboj Titánov v Madride, Bayern má potiahnuť Gomez

slovakia

left justify in out

Tri súboje lídrov základných skupín Ligy majstrov 2010/2011 ponúkne utorňajší program 3. kola hlavnej fázy elitnej súťaže. Pozornosť slovenských fanúšikov sa síce sústredí na marseillský Stade Velodrome, kde sa predstaví Žilina, no ešte väčšími ťahákmi budú v kontinentálnej optike konfrontácie gigantov Realu Madrid s AC Miláno v G-skupine, Chelsea Londýn so Spartakom Moskva v "slovenskej" F-skupine či Arsenalu Londýn so Šachtarom Doneck v H-skupine.
      Na štadióne Santiaga Bernabeua v Madride hrajú kluby, ktoré majú spolu 16 titulov kontinentálnych šampiónov. "Pusinky" na lavičke s Jose Mourinhom sa v tejto edícii pokúšajú získať jubilejný desiaty, Milánčania ôsmy. Španieli vedú skupinu s plným bodovým ziskom, hostia sú druhí so 4 bodmi. Líder Primera División v aktuálnej sezóne ešte neprehral, do formy sa postupne dostáva jeho hviezda Cristiano Ronaldo. Ten sa opäť začína strelecky presadzovať aj v reprezentačnom aj v klubom drese, v sobotu dvoma gólmi prispel k jasnej výhre v Malage (4:1). "Po siedmich ligových zápasoch s málo časom na prípravu som spokojný s aktuálnym vývojom a kvalitou hry, akú ukazujeme. Celkom dobre bránime, sme kompaktní, máme dobré držanie lopty a dávame góly," povedal Mourinho médiám v Malage. Napriek tomu je kapitán "bieleho baletu" Iker Casillas pred súbojom s talianskym rivalom opatrný: "Zápasy Madridu s Milánom patria k európskej klasike. Hoci všetci naši súperi sú ťažkí, toto je asi doteraz náš najťažší test v tomto roku." Tím trénera Massimiliana Allegriho v sobotu vyhral v lige nad Chievom 3:1, no členok si zranil stopér Thiago Silva a jeho štart je otázny. "Na takýto zápas sa pripravujeme špeciálne. V utorok budeme nachystaní. Či bude môcť nastúpiť Thiago ešte uvidíme, ak nie, verím, že ho dobre nahradíme," povedal Allegri.
      V druhom súboji skupiny sa pokúsi bývalý štvornásobný európsky majster Ajax Amsterdam zabodovať naplno s doposiaľ bezbodovým Auxerre a priblížiť sa k čelu tabuľky. Pre Holanďanov to bude v LM 75 zápas, len tri góly mu chýbajú k dosiahnutiu méty 100 strelených gólov v nej.
      V E-skupine sa vedúci Bayern Mníchov doma stretne s CFR Kluž a hoci ho trápia viaceré absencie, je favoritom. V lige sa síce trápi, ale v LM má zatiaľ plný počet bodov. Trénerovi Louisovi van Gaalovi vypadli zranení ofenzívni hráči Franck Ribery, Arjen Robben, Ivica Olič aj Miroslav Klose, šancu má tak konečne Mario Gomez. Ten hetrikom v lige zostrelil v sobotu Hannover. "Pre útočníka je dôležité, že sa mu vráti sebadôvera. Myslím, že v nasledujúcich týždňoch uvidíme výborného Gomeza," predpovedá holandský kouč. V Ríme sa predstaví Bazilej, "vlci" vyhrali doma deväť z posledných desiatich európskych zápasoch. Tímy sa stretli vo vzájomných zápasoch trikrát, dvakrát vyhral AS, raz Bazilej v skupine Európskej ligy 2009/2010.
      Aj v H-skupine budú fanúšikovia svedkom zápasu lídrov Arsenalu so Šachtarom na Emirates Stadium. Oba mužstvá prvé dva zápasy v skupine vyhrali, "Gunners" s impozantným skóre 9:1. Londýnčania majú v LM doma skvelú bilanciu, z posledných 35 dueloch prehrali len dvakrát a nikdy s neanglickým tímom. Cez víkend v lige vyhral Arsenal nad Birminghamom 2:1, bola to jeho prvá výhra v Premiership od 11. septembra. Tréner Arsene Wenger môže stavať na forme marockého útočníka Marouane Chamakha, ktorý strelil gól v každom z jeho posledných piatich zápasoch v LM, resp. celkovo v siedmich z jeho posledných ôsmich stretnutiach. V druhom dueli sa Partizan Belehrad pokúsi v Brage získať prvé body. Hosťom bude chýbať suspendovaný Marko Jovanovič.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies