V utorok štartuje jesenná časť Bratislavských módnych dní

NETKY.SK • 19 Október 2015, 18:39 • 2 min
V utorok štartuje jesenná časť Bratislavských módnych dní

BRATISLAVA - V utorok 20. októbra sa začne desiaty ročník Bratislavských módnych dní (BMD), ktoré potrvajú do 22. októbra. Počas tohtoročnej jesennej časti sa v priestoroch Refinery Gallery predstaví viac ako 40 dizajnérov a značiek zo Slovenska a zahraničia. Milovníčky a milovníci módy sa po absolvovaní prehliadok môžu v piatok 23. októbra zúčastniť aj na workshope, počas ktorého odborná porota zhodnotí celkový priebeh jesenných BMD.

slovakia

left justify in out

Prvý deň podujatia bude už tradične patriť mladým dizajnérom, ktorí v rámci súťaže Hľadáme nové tváre módnej scény predstavia svoje modely vytvorené podľa témy Design Life. Do projektu sa prihlásilo viac ako tridsať záujemkýň a záujemcov, z ktorých porota pod vedením módnej návrhárky a akademickej maliarky Ivety Lederer vybrala sedem finalistiek a finalistov. Komisia z nich počas utorkového večera vyberie víťaza, ktorý okrem prestížneho titulu získa aj množstvo hodnotných cien. Ako počas dnešnej tlačovej konferencie uviedla Mária Reháková, tohtoroční finalisti sú veľmi nadaní a šikovní a taká silná sedmička tu ešte nebola. Vrcholom prvého dňa bude prehliadka exkluzívnych modelov renomovanej českej návrhárky Alice Abraham, ktorá v utorok uvedie 33 modelov navrhnutých špeciálne pre tento ročník.


Podobne ako na jarnej časti BMD, aj teraz zažijú návštevníčky a návštevníci módnu prehliadku určenú pre deti, ktorú organizátori naplánovali na stredu 21. októbra o 16:30. Okrem módnej show čaká na deti aj prekvapenie v podobe krstu knihy Barbory Rakovskej s názvom Hrebienok. Novinkou tohto ročníka bude aj špeciálna stylingová kolekcia, ktorú s použitím modelov Kristíny Farkašovej vytvorili spomínaná Iveta Lederer a stylista Andrej Kusalik. Hostia podujatia sa môžu tešiť aj na dizajnové modely z oblasti nábytku, ktoré si pre nich pripravili Jana Pištejová či Róbert Vrzala.


Medzi zahraničných hostí, ktorí sa objavia na jesennej časti BMD, patria okrem Alice Abraham aj taliansky kožušník Stefano Pelicceria či spoluzakladateľka Viedenského týždňa módy Maria Oberfrank so značkou Pitour.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies