V utorok spoja západný a východný portál tunela Svrčinovec

NETKY.SK • 22 Jún 2015, 16:11 • 2 min
V utorok spoja západný a východný portál tunela Svrčinovec

BRATISLAVA - V utorok o 16:00 slávnostne prerazia tunel Svrčinovec.

slovakia

left justify in out

Jednorúrový tunel Svrčinovec s dĺžkou 420 metrov sa nachádza na začiatku úseku viac ako 12 kilometrov dlhej diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité v smere do Poľska, pár metrov za križovatkou Svrčinovec. Tunel bude s obojsmernou premávkou. Tunelovú rúru razili stavbári deväť mesiacov.

 

Vybudovanie tejto diaľnice vrátane štyristometrového tunela Svrčinovec a takmer deväťstometrového tunela Poľana, bude mať význam z hľadiska tranzitnej medzištátnej dopravy medzi Slovenskom a Poľskom. Odľahčí sa oravský hraničný priechod Trstená, ako aj priechod Svrčinovec, kadiaľ prechádzajú vozidlá nad 7,5 tony smerujúce z Kysúc nielen do Poľska, ale aj do Českej republiky. Po otvorení diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité ušetrí vodič osobného auta deväť minút. 

 

Cena za vybudovanie diaľnice D3 Svrčinovec – Skalité je 329,8 milióna eur. Projekt je financovaný zo zdrojov Európskej únie a štátneho rozpočtu. Výstavbu úseku zabezpečuje združenie Váhostav – SK, Doprastav, Strabag a Metrostav SK. Ukončenie výstavby je naplánované pred koncom roka 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona