V utorok sa prepisovali teplotné rekordy

NETKY.SK • 7 August 2013, 18:55 • 2 min
V utorok sa prepisovali teplotné rekordy

BRATISLAVA - Utorkové (6. 8.) horúčavy prepísali na Slovensku viaceré teplotné rekordy. Najteplejšie bolo v Dudinciach, kde namerali 37,3 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

"Len tesne nebol dosiahnutý celoslovenský rekord maximálnej dennej teploty vzduchu pre 6. august, ktorý má hodnotu 37,6 stupňa Celzia," informuje web Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Rekord maximálnej dennej teploty vzduchu alebo vyrovnanie rekordu sa v utorok nezaznamenalo iba na 15 zo 49 meteorologických staníc. Rekordy padali najmä na západnom a strednom Slovensku, horúco však bolo aj v Tatrách. Na Lomnickom štíte padol rekord z roku 1961, keď tam namerali 15,1 stupňa Celzia. V utorok tam bolo o 1,7 stupňa viac.

Noc zo 6. na 7. augusta bola rekordne teplá v Holíči, na letisku v Bratislave, v Kráľovej pri Senci, Turčianskych Tepliciach, Lome nad Rimavicou, na Chopku, Lomnickom štíte a v Telgárte. V Lome nad Rimavicou minimálna nočná teplota vzduchu neklesla pod 20 stupňov Celzia. "Bola tam tropická noc, čo je v tomto prostredí mimoriadne výnimočná udalosť," uvádza SHMÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies