V utorok sa má začať proces v kauze Kočnerových motákov

NETKY.SK • 7 August 2021, 16:31 • 2 min
V utorok sa má začať proces v kauze Kočnerových motákov

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I vytýčil na utorok 10. augusta začiatok súdneho procesu v kauze takzvaných motákov podnikateľa Mariana Kočnera.

slovakia

left justify in out

Už v júni na verejnom zasadnutí súd rozhodol o prijatí obžaloby v tejto veci, zároveň však zmenil kvalifikáciu žalovaného skutku z trestného činu marenia spravodlivosti na trestný čin krivej výpovede a krivej prísahy. V prípade by ako svedkovia mali vypovedať napríklad advokát Mariana Kočnera Andrej Šabík alebo bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby Peter Tóth. Pojednávanie je vytýčené aj na stredu 11. augusta.

 

Súvisiaci článok: Obžaloba na Mariana K. v kauze motákov bola prijatá, súd však niečo pozmenil

Podľa orgánov činných v trestnom konaní Kočner prostredníctvom svojho advokáta posielal z väzby, kde bol umiestnený pre kauzu televíznych zmeniek, správy Petrovi Tóthovi. V nich ho inštruoval, ako má vypovedať pred policajným vyšetrovateľom. Tóth však nakoniec vec oznámil polícii.

Marian Kočner je momentálne právoplatne odsúdený v kauze televíznych zmeniek na trest 19 rokov väzenia. Obžalobu voči nemu z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka po rozhodnutí Najvyššieho súdu SR opätovne prejedná Špecializovaný trestný súd.

 

Prečítajte si: Podľa Tótha Marian K. vedel, že od Markízy plnú sumu v hodnote zmenky nedostane



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona