V utorok sa hrajú aj reprízy šlágrov z MS 2014

NETKY.SK • 30 Marec 2015, 15:59 • 2 min
V utorok sa hrajú aj reprízy šlágrov z MS 2014

BRATISLAVA - V rámci aktuálneho asociačného termínu sú v utorok na programe viaceré zaujímavé medzištátne prípravné stretnutia vo futbale. Fanúšikovia sa v posledný marcový deň môžu tešiť na reprízu finále MS 2010 v JAR medzi Holandskom a Španielskom, duel tradičných rivalov Talianska s Anglickom či federálne derby Slovensko - Česko.

slovakia

left justify in out

Zápas Holandska proti Španielsku bude nielen pripomienkou finále šampionátu v Juhoafrickej republike, v ktorom Španieli zvíťazili v Johannesburgu 1:0 po predĺžení, ale tiež zápasu základnej B-skupiny z minuloročného svetového šampionátu v Brazílii, kde pre zmenu "Oranjes" zdolali svojho súpera vysoko 5:1. Aktuálne stretnutie v Amsterdam Arene zároveň bude súčasťou osláv 125. výročia vzniku holandského zväzu KNVB.

 

Stredopoliar Holandska Wesley Sneijder, ktorý v sobotu proti Turecku zachránil pre svoj tím aspoň bod v zápase kvalifikácie ME 2016, môže proti Španielom dosiahnuť významný míľnik v reprezentačnej kariére. V prípade, že nastúpi, predstihne v počte štartov za holandský národný tím na druhom mieste dlhoročnú oporu defenzívy Franka de Boera. Obaja majú aktuálne po 112 vystúpení v oranžovom drese. Rekordérom je brankár Edwin Van der Sar so 130 štartmi.

 

Taliani v Turíne privítajú Angličanov - jediné mužstvo, ktoré spolu so Slovenskom nestratilo ani bod v doterajšom priebehu kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska. "Squadra azzurra" neprehrala v domácom prostredí s Albionom v šiestich po sebe idúcich dueloch. Naposledy si Angličania odviezli víťazstvo z Apeninského polostrova ešte v roku 1961. Z doterajších 25 vzájomných stretnutí majú mierne lepšiu bilanciu Taliani, ktorí zvíťazili v 10 meraniach síl, Angličania uspeli osemkrát. Rovnako ako v súboji Holandska so Španielskom, aj v tomto zápase pôjde o reprízu z minuloročných MS v Brazílii, kde sa z víťazstva 2:1 v základnej D-skupine tešilo Taliansko.

 

Predovšetkým v slovenských a českých končinách najviac rezonuje prestížne federálne derby medzi spomenutými krajinami, ktoré je v utorok na programe v Žiline. Slováci sa budú snažiť zmierniť nepriaznivú bilanciu s Čechmi. Od rozdelenia Československa v roku 1993 sa reprezentačné A-tímy týchto dvoch krajín stretli dosiaľ deväťkrát. Hráči s dvojkrížom na hrudi sa pri celkovom skóre 9:21 z víťazstva radovali v dvoch prípadoch, dva razy s "českým levom" remizovali a päťkrát odišli ako zdolaní. Zatiaľ naposledy - 14. novembra 2012 v Olomouci - uspel domáci výber 3:0, keď sa hneď v úvode o dva presné zásahy postaral David Lafata, najlepší futbalista Česka za uplynulý kalendárny rok.

 

Zverenci trénera Pavla Vrbu nepotvrdili v sobotu rolu favorita, keď v rámci kvalifikačnej A-skupiny doma iba remizovali s Lotyšmi 1:1. Táto pobaltská reprezentácia si v utorok v príprave zmeria sily vo Ľvove s domácimi Ukrajincami, súpermi Slovákov v eliminácii ME 2016.

Program utorňajších medzištátnych prípravných stretnutí vo futbale (časy sú v SELČ):
Čína - Tunisko (Nanking, 12.00)
Japonsko - Uzbekistan (Tokio, 12.25)
Kórejská republika - Nový Zéland (Soul, 13.00)
Lichtenštajnsko - San Maríno (Vaduz, 16.00)
Estónsko - Island (Tallinn, 18.00)
Irak - DR Kongo (Dubaj/SAE, 18.00)
Švajčiarsko - USA (Zürich, 18.00)
Rusko - Kazachstan (Moskva, 19.00)
Švédsko - Irán (Solna, 19.30)
Ukrajina - Lotyšsko (Ľvov, 20.00)
Luxembursko - Turecko (Luxemburg, 20.15)
Rakúsko - Bosna a Hercegovina (Viedeň, 20.15)
Slovensko - Česko (Žilina, 20.30)
Ghana - Mali (Paríž/Fr., 20.30)
Holandsko - Španielsko (Amsterdam, 20.45)
Taliansko - Anglicko (Turín, 20.45)
Portugalsko - Kapverdy (Estoril, 22.45)
Peru - Venezuela (Fort Lauderdale/USA, streda 02.00)
Argentína - Ekvádor (New Jersey/USA, streda 02.00)
Mexiko - Paraguaj (Kansas City/USA, streda 02.00)
Salvádor - Guatemala (Carson/USA, streda 06.00)


hb;pp;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona