V utorok rozhodnú, či prijmú obžalobu na tehotnú podnikateľku

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 12:52 • 2 min
V utorok rozhodnú, či prijmú obžalobu na tehotnú podnikateľku

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v utorok rozhodne, či prijme obžalobu na 32-ročnú tehotnú podnikateľku Evu T.–Z., ktorá je obvinená z objednávky vraždy manžela Ľudovíta.

slovakia

left justify in out

Verejné zasadnutie sa v Pezinku začne o 8:00, informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Podnikateľku s českým občianstvom zadržala polícia 24. januára tohto roku a 27. januára ju sudca vzal do väzby. S Ľudovítom sa poznala šesť rokov, ale manželstvo uzavreli v novembri minulého roka. Bývali spolu v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Žena podnikala na Slovensku i v Českej republike, kde mala aj trvalý pobyt. Podľa vyšetrovateľov a prokuratúry o zavraždenie manžela požiadala svojho kamaráta Martina. Údajne mala zabezpečiť zbraň a strelivo, čo sa jej nepodarilo, a tak Martinovi odporúčala, aby Ľudovíta najprv napadol paralyzérom a potom ho zaškrtil. Ukázala mu aj priestory rodinného domu a pripravila plastové zaťahovacie pásky a gumové švihadlo, ktoré mal vrah použiť. Za vraždu mu údajne sľúbila 50-tisíc eur. Motívom vraždy bola snaha získať manželov majetok. Martin však vec oznámil polícii a je korunným svedkom proti podnikateľke. 

 

Eva T.-Z. je obvinená za úkladnú vraždu blízkej osoby v štádiu prípravy so zámerom získať majetkový prospech, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie. Podnikateľka obvinenie popiera a tvrdí, že je založené na výpovediach svedka, ktorého považuje za nedôveryhodnú osobu. Údajný majetkový prospech ako motív vraždy označila za vykonštruovaný políciou. Podľa prokurátora je väzobné stíhanie podnikateľky odôvodnené. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona