V utorok prečítajú verdikty z vyšetrovania smrti desiatok fanúšikov v Hillsboroughe

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 16:13 • 2 min
V utorok prečítajú verdikty z vyšetrovania smrti desiatok fanúšikov v Hillsboroughe

WARRINGTON - Porota dospela k jednomyseľnému rozhodnutiu ohľadom 13 zo 14 otázok týkajúcich sa tragickej smrti futbalových fanúšikov FC Liverpool v britskom Hillsborough.

slovakia

left justify in out

Obnovené vyšetrovanie udalostí z 15. apríla 1989 prebieha už dva roky. Pôvodný verdikt súdu znel tak, že k smrti 96 osôb došlo nešťastnou náhodou. Toto rozhodnutie však v roku 2012 tribunál zmenil a konanie obnovil.


Pitevná správa súdneho patológa Johna Goldringa nastolila 14 otázok. Šesťčlenná porota s rovným zastúpením mužov a žien nachádza na ne odpovede od 6. apríla, oficiálne ich zverejnia v utorok. Jednomyseľne sa nezhodli iba v jednom bode s číslom 6 - či úmrtiu obetí predchádzalo porušenie zákona.

 

V prípade pozitívnej odpovede by niesol zodpovednosť veliteľ zásahu bezpečnostných zložiek David Duckenfield. Goldringovi bude postačovať väčšinový verdikt, požaduje však jasné zodpovedanie štyroch čiastkových otázok ohľadom Duckenfieldovej viny. O porušení zákona sa podľa neho dá uvažovať iba vtedy, keď budú splnené všetky štyri kroky, uvádza BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies