V utorok policajti zasahovali v 114 prípadoch narušenia hraníc

NETKY.SK • 17 August 2016, 12:04 • 2 min
V utorok policajti zasahovali v 114 prípadoch narušenia hraníc

BUDAPEŠŤ - Hliadky maďarskej polície a vojakov zabránili v utorok 48 migrantom ilegálne prekročiť srbsko-maďarské hranice a za narušenie štátnych hraníc v prihraničnej zóne zadržali 66 ľudí. Informoval o tom dnes spravodajský server origo.hu s odvolaním sa na správu polície.

slovakia

left justify in out

Narušiteľov hraníc previedli späť cez hraničné zábrany. Vo vnútrozemí Maďarska zadržali v utorok 27 narušiteľov hraníc.

 

Polícia začala trestne stíhať dvoch ľudí pre podozrenie z prevádzačstva a šesť osôb pre podozrenie z falšovania dokumentov.

 

Podľa polície v roku 2015 ilegálne prekročilo vonkajšie hranice Schengenu v Maďarsku celkom 126.775 migrantov; v tomto roku ich počet dosiahol 17.880.

 

Maďarsko 5. júla zaviedlo tzv. hĺbkovú kontrolu hraníc. V zmysle tohto opatrenia narušiteľov v okolí hraníc so Srbskom a Chorvátskom, ktorých zadržia v pásme do ôsmich kilometrov od nich, odprevadia späť k bránam na hraničných zábranách a nasmerujú do najbližšej tranzitnej zóny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies