V utorok bude vláda rokovať o vývoji dlhu v zdravotníctve

NETKY.SK • 29 Apríl 2013, 17:58 • 2 min
V utorok bude vláda rokovať o vývoji dlhu v zdravotníctve

BRATISLAVA - Vláda by mala v utorok rokovať o vývoji dlhu v rezorte zdravotníctva za minulý rok.

slovakia

left justify in out

Ako uvádza ministerstvo zdravotníctva, celkový dlh v rezorte zdravotníctva je ku koncu minulého roka vo výške 213,29 mil. eur. Dlh zdravotníckych zariadení v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR dosiahol 141,75 mil. eur a dlh zdravotníckych zariadení transformovaných na akciové spoločnosti bol na konci vlaňajška v sume 0,14 mil. eur. "Dlh delimitovaných zdravotníckych zariadení a transformovaných na neziskové organizácie je vo výške 71,4 mil. eur a zdravotné poisťovne ku koncu minulého roka neevidujú žiadne záväzky po lehote splatnosti," uvádza ministerstvo zdravotníctva.

Ministri by sa mali zaoberať aj návrhom novely nariadenia vlády o odbornej spôsobilosti na výkon zdravotníckeho povolania, spôsobe ďalšieho vzdelávania zdravotníckych pracovníkov, sústave špecializačných odborov a sústave certifikovaných pracovných činností. Návrh stanovuje odbornú spôsobilosť na výkon pracovných činností v zdravotníckom povolaní zubný asistent, požiadavky na riadenie a organizáciu pri ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia v zdravotníckom povolaní lekár a riadenie a organizáciu laboratória v zdravotníckom povolaní lekár a zdravotnícky laborant.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies