V utorkovom slopestyle Šlepecká aj Stromková

NETKY.SK • 10 Február 2014, 13:31 • 2 min
V utorkovom slopestyle Šlepecká aj Stromková

SOČI - Stromková v jednom z tréningov spadla a jej tvár "zdobila" veľká modrina, Šlepecká si poranila koleno a pred pretekmi ju trápi choroba.

slovakia

left justify in out

Dvojica slovenských reprezentantiek v akrobatickom lyžovaní Natália Šlepecká a Zuzana Stromková v utorok absolvuje svoju súťaž v slopestyle - novej disciplíne na XXII. zimných olympijských hrách v Soči. Obom slovenským pretekárkam sa v dejisku ZOH nevyhli problémy. Stromková v jednom z tréningov spadla a jej tvár "zdobila" veľká modrina, Šlepecká si poranila koleno a pred pretekmi ju trápi choroba.

Zuzana Stromková si nekladie cieľ v podobe konkrétneho umiestnenia. "Naša disciplína je na olympiáde prvýkrát a ja mám radosť, že to aj s ostatnými babami môžem odštartovať. Sú tu najlepšie pretekárky z celého sveta, ktoré už majú na svojom konte nejaké úspechy. Budem rada, keď zajazdím čo najlepšie a nezraním sa pri tom," povedala pre agentúru SITA zverenkyňa trénera Tomáša Murgáča. 

Aj Natália Šlepecká sa veľmi teší z toho, že tento šport môže ukázať čo najširšiemu publiku. V Soči chce predviesť čisté jazdy. "Chcem nimi osloviť rozhodcov, aby mi dali čo najviac bodov. Už len to, že sme sa kvalifikovali na olympiádu, je pre mňa so Zuzanou veľký úspech. Môžeme sa porovnávať s najlepšími Kanaďankami či Američankami, ktoré majú neskutočné podmienky na prípravu. Bude veľmi náročné kvalifikovať sa do finále, pretože Američanky a Kanaďanky prichádzajú do Soči priamo z X Games, čo sú po ZOH druhé najdôležitejšie preteky v našom športe a sú len na pozvánky. Nevravím, že si netrúfam. Ak by sa to podarilo, bolo by to super, ale bude to extrémne náročné," povedala Natália Šlepecká. 

Súťaž v slopestyle akrobatických lyžiarok sa uskutoční v Parku pre extrémne športy Roza Chutor nad Červenou Poľanou v utorok 11. februára. Kvalifikácia sa začne o 10.00 h miestneho času (7.00 h SEČ) a finále o tri hodiny neskôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies