V Ústí nad Labem majú epidémiu osýpok

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 17:09 • 2 min
V Ústí nad Labem majú epidémiu osýpok

PRAHA - Prvým pacientom bol muž, ktorý si vírusovú nákazu priviezol z návštevy Indie. A druhým pacientom bola žena, ktorá si osýpky priviezla z Filipín.

slovakia

left justify in out

Epidémia osýpok sužuje severočeské Ústí nad Labem. Lekári hlásili 20 potvrdených prípadov a 50 ďalších, u ktorých zatiaľ nevedia naisto. Ochoreli iba dospelí ľudia, prevažne zdravotníci ústeckej nemocnice, informoval Český rozhlas.

Uviedol, že prvým pacientom bol muž, ktorý si vírusovú nákazu priviezol z návštevy Indie. A druhým pacientom bola žena, ktorá si osýpky priviezla z Filipín. Podľa krajského hygienika Josefa Trmalu ide o epidémiu, predpokladá, že počet chorých ešte stúpne.

Epidemické opatrenia zahŕňajú izoláciu chorých a mimoriadne očkovanie zdravotníkov. Prednostne očkujú ročníky narodenia 1970-1980. Súčasne odporúčajú toto očkovanie ľuďom, ktorí plánujú cestovať do zahraničia, uviedol Český rozhlas.

Vírusové ochorenie sa zvyčajne prejavuje ako prechladnutie s kašľom, nádchou a zápalom spojiviek. Sprevádza ho však vysoká horúčka a charakteristická vyrážka po celom tele, ktorá ustupuje až po šiestich dňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies