V USA zvolávajú do servisov modely Honda a Acura pre nebezpečné airbagy

NETKY.SK • 1 Júl 2016, 09:27 • 2 min
V USA zvolávajú do servisov modely Honda a Acura pre nebezpečné airbagy

DETROIT - Americká vláda vyzýva majiteľov 313.000 starších modelov Honda a Acura, aby ich okamžite odstavili a dali opraviť. Nové testy totiž odhalili, že airbagy japonskej firmy Takata v týchto autách sú mimoriadne nebezpečné. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Americký úrad pre bezpečnosť cestnej premávky NHTSA s odvolaním sa na testy upozornil, že hrozba explózie vyvíjača tlaku v airbagoch Takata namontovaných v týchto vozidlách je až 50 %.

 

"Tieto vozidlá sú nebezpečné a je potrebné ich urýchlene opraviť," vyhlásil americký minister dopravy Anthony Foxx.

 

Chybné vyvíjače tlaku v airbagoch firmy Takata už spôsobili vo svete minimálne 11 úmrtí a zranených bolo viac než 100 ľudí po celom svete. Najnovšie úrady v Malajzii vyšetrujú dva prípady úmrtia v autách, kde tiež došlo k explózii airbagov od firmy Takata.

 

Výzva sa týka majiteľov vozidiel Honda Civics a Accords vyrobených v rokoch 2001 a 2002, Acura TL (2002 a 2003), Honda Odyssey a CR-V z roku 2002 a Acura CL a Honda Pilot z roku 2003, uviedol NHTSA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona