V USA zvažujú zákaz laptopov do kabín lietadiel aj pre lety z Británie

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 15:24 • 2 min
V USA zvažujú zákaz laptopov do kabín lietadiel aj pre lety z Británie

LONDÝN - Americká vláda zvažuje rozšíriť zákaz nosenia notebookov a ďalších elektronických zariadení do kabíny lietadiel aj na niektoré lety z Európy.

slovakia

left justify in out

Vláda USA už podobné nariadenie nedávno vydala pre lety prichádzajúce z ôsmich prevažne moslimských krajín, pričom tento krok neskôr nasledoval aj Londýn.

 

Americké úrady sa "zamýšľajú nad tým, že rozšíria zákaz" na letiská v Európe, možno vrátane britských letísk, citoval dnes The Guardian nemenovaných britských predstaviteľov.

 

"Šéfovia britských bezpečnostných služieb sú v pohotovosti, pretože Spojené štáty plánujú uvaliť zákaz mať notebooky v lietadlách liniek prichádzajúcich z niektorých častí Európy. Tento zákaz môže vstúpiť do platnosti v priebehu nasledujúcich týždňov," napísali The Times s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

 

Predstaviteľ americkej vlády údajne potvrdil, že tento krok predĺžiť zákaz je "na spadnutie" a medzi zvažovanými krajinami je aj Británia.

 

Americká vláda ešte v marci zaviedla pre cestujúcich z ôsmich prevažne moslimských krajín zákaz nosiť na palubu lietadiel priamo smerujúcich do USA laptopy, tablety, DVD prehrávače, kamery a ďalšiu elektroniku. Takéto zariadenia budú musieť byť zabalené v batožine prepravovanej v nákladnom priestore.

 

Americké opatrenie, ktoré má byť reakciou na bližšie nešpecifikované teroristické hrozby, sa týka letov z Jordánska, Egypta, Turecka, Saudskej Arábie, Spojených arabských emirátov, Kuvajtu, Maroka a Kataru.

 

Británia zakázala notebooky a ďalšie väčšie elektronické prístroje v kabínach lietadiel smerujúcich zo šiestich krajín Blízkeho východu a Afriky na britské územie podľa vzoru USA 21. marca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies