V USA zaznamenali viac ako tri milióny pozitívnych testov na COVID-19

NETKY.SK • 9 Júl 2020, 9:1 • 2 min
V USA zaznamenali viac ako tri milióny pozitívnych testov na COVID-19

WASHINGTON - Vyše tri milióny Američanov mali doposiaľ pozitívny výsledok testu na ochorenie COVID-19, oznámil v stredu americký viceprezident Mike Pence. Informovala o tom agentúra AFP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ sme otestovali viac ako 39 miliónov Američanov," povedal Pence novinárom a dodal, že z ochorenia sa v krajine vyliečilo už 1,3 milióna ľudí.

 

Najviac zasiahnutá krajina

Spojené štáty sú najviac zasiahnutou krajinou na svete, kde ochoreniu podľahlo už vyše 130.000 ľudí.

 

USA v súčasnosti testujú okolo 600.000 ľudí denne, ale aj toto číslo považujú odborníci v súvislosti s vysokým počtom pozitívnych prípadov za nedostatočné.

 

Až 40 z 50 amerických štátov zaznamenáva nárast v počte nových prípadov.

 

 

Vírus sa šíri veľkou rýchlosťou

V južnej časti krajiny sa počet pozitívnych prípadov ochorenia vyšplhal na 12 percent z celkového počtu testovaných, čo znamená, že vírus sa šíri vysokou rýchlosťou.

 

Nové prípady pribúdajú najmä v štátoch Texas, Florida a Louisiana, kde v utorok americké úrady oznámili, že ponúkajú bezplatné testovanie na ochorenie pre ľudí bez príznakov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona