V USA zatkli prvého policajta podozrivého z napomáhania Islamskému štátu

NETKY.SK • 3 August 2016, 18:59 • 2 min
V USA zatkli prvého policajta podozrivého z napomáhania Islamskému štátu

WASHINGTON - Z napomáhania extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) obvinili amerického policajta, ktorý dohliadal na bezpečnosť verejnej dopravy v hlavnom meste Washington. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) uviedol, že ide o vôbec prvého príslušníka amerických orgánov činných v trestnom konaní, voči ktorému vzniesli obvinenie zo spáchania zločinu súvisiaceho s terorizmom.

 

Podľa záznamov 36-ročného Nicholasa Younga z Fairfaxu zatkli dnes ráno. Young mal kúpiť darčekové poukážky v hodnote 250 dolárov, aby ich členovia IS mohli použiť na zakúpenie mobilných aplikácií na uľahčenie komunikácie. Young ich však napokon nevedomky odovzdal spolupracovníkovi FBI v utajení.

 

Podozrivého sledovali od roku 2010. V roku 2011 vycestoval dvakrát do Líbye, kde sa podľa vlastných slov pridal k povstalcom bojujúcim proti vtedajšiemu diktátorovi Muammarovi Kaddáfímu.

 

Young, príslušník Metropolitnej dopravnej polície, podľa vyšetrovateľov nepredstavoval nijakú hrozbu pre verejnú dopravu v metropolitnej oblasti Washingtonu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona