V USA vyšetrujú prípad falšovania maďarských pasov

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 08:08 • 2 min
V USA vyšetrujú prípad falšovania maďarských pasov

WASHINGTON - Americké úrady vyšetrujú prípad falšovania cestovných pasov v Maďarsku, vďaka ktorým sa mohli desiatky osôb dostať do USA pod falošnou identitou.

slovakia

left justify in out

Zástupcovia amerických úradov informovali veľvyslanectvo v Budapešti o správe Interpolu, podľa ktorej podozrivý dostal falošný maďarský pas, čo vyšetrovateľov doviedlo k odhaleniu viacerých takýchto prípadov. Vo štvrtok o tom ako prvé informovali noviny The Washington Post.

Podľa denníka približne 700 osôb, ktoré nie sú občanmi Maďarska, podvodom získali maďarské pasy a najmenej 85 z nich sa pokúsilo vycestovať do USA, pričom citujúc americké ministerstvo vnútornej bezpečnosti (DHS), 65 osobám sa aj podarilo prísť do Spojených štátov. Zástupcovia DHS spomínané čísla odmietli potvrdiť, no hovorkyňa Jennifer Elzea uviedla, že ktokoľvek poruší imigračné zákony, bude zatknutý.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies