V USA vykonali tri popravy v priebehu 24 hodín

NETKY.SK • 19 Jún 2014, 09:27 • 2 min
V USA vykonali tri popravy v priebehu 24 hodín

WASHINGTON - V americkom štáte Florida popravili v noci nadnes 63-ročného Johna Henryho za vraždu manželky Suzanne a jej päťročného syna Eugena, ktorú spáchal v roku 1985. Išlo o tretiu popravu vykonanú v Spojených štátoch v priebehu necelých 24 hodín.

slovakia

left justify in out

Florida sa tak stala v poradí tretím americkým štátom, ktorý po sedemtýždennej prestávke vynútenej zbabranou popravou v štáte Oklahoma obnovil výkon trestu smrti.

 

V štáte Georgia popravili v stredu Marcusa Wellonsa za znásilnenie a vraždu 15-ročného dievčaťa v roku 1989. V štáte Missouri popravili v ten istý deň Johna Winfielda za vraždu svojej priateľky a ďalšej ženy spáchanú v roku 1996.

 

Zbabraná poprava Claytona Locketta vykonaná v apríli v štáte Oklahoma bola príčinou pozastavenia výkonu popráv v celých Spojených štátoch. V Lockettovom prípade použil štát zmes troch chemikálií v dôsledku nedostatku odskúšaných smrtiacich látok. 

 

Lockett zomrel až necelú hodinu na následky rozsiahleho infarktu po tom, čo sa ho nepodarilo popraviť smrtiacou injekciou, pretože mu pravdepodobne praskla žila a smrtiace látky neúčinkovali tak, ako mali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies