V USA v apríli stúpla zamestnanosť viac ako sa očakávalo

NETKY.SK • 3 Máj 2013, 17:59 • 2 min
V USA v apríli stúpla zamestnanosť viac ako sa očakávalo

WASHINGTON - Zamestnanosť sa v USA v apríli zvýšila výraznejšie, než sa očakávalo. Minulý mesiac vzniklo v USA 165 tis. pracovných miest bez sektora poľnohospodárstva. Miera nezamestnanosti tak klesla na 7,5 %.

slovakia

left justify in out

Je to najnižšia úroveň od decembra 2008. Informovalo o tom v piatok americké ministerstvo práce. V marci v USA vzniklo 138 tis. pracovných miest. Podľa predchádzajúcich informácií sa minulý mesiac vytvorilo o 50 tis. pracovných miest menej. Americké ministerstvo práce zároveň revidovalo smerom nahor februárové údaje o 64 tis. pracovných miest na úroveň 332 tis. pozícií. To je najvýraznejší prírastok od mája 2010.

Analytici oslovení v prieskume agentúry predpokladali, že v krajine vznikne v apríli 145 tis. pracovných miest a miera nezamestnanosti bude na úrovni 7,6 %. "Nemyslím si, že dnešné údaje sú dostatočné dobré na to, aby vyvážili oslabenie v iných sektoroch," povedal analytik spoločnosti Ameriprise Financial Services Russell Price.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies