V USA uvažujú povoliť bezpilotné lietadlá pre nakrúcanie filmov

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 07:56 • 2 min
V USA uvažujú povoliť bezpilotné lietadlá pre nakrúcanie filmov

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) dnes oznámil, že uvažuje nad udelením povolenia pre sedem filmových a televíznych spoločností, vďaka ktorému by mohli využívať bezpilotné lietadlá na nakrúcanie záberov z veľkej výšky. Išlo by o významný krok, ktorý by mohol viesť k väčšiemu uvoľneniu zákazu komerčne využívať tento typ lietadiel, uviedla agentúra AP.

slovakia

left justify in out

FAA v dnešnom vyhlásení ďalej uviedol, že jeho predstavitelia posudzujú žiadosť spolu s organizáciou The Motion Picture Association of America, ktorá združuje niekoľko veľkých hollywoodskych filmových štúdií.
      

Ak chcú spoločnosti dostať výnimku zo zákazu, musia dokázať, že ich operácie s bezpilotnými lietadlami nenarušia bezpečnosť a budú vo verejnom záujme.
      

FAA je pod tlakom amerického Kongresu a priemyslu, aby povolil komerčné lety bezpilotných lietadiel, ktoré sú v mnohých prípadoch pre pilotované stroje príliš jednotvárne, zdĺhavé alebo nebezpečné. Navyše, prevádzkovať bezpilotné lietadlá je často lacnejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies