V USA súdia Kanaďana, ktorý si zarábal na štúdium pašovaním korytnačiek do Číny

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 10:43 • 2 min
V USA súdia Kanaďana, ktorý si zarábal na štúdium pašovaním korytnačiek do Číny

WASHINGTON - Prokurátor v americkom štáte Michigan požaduje päťročný nepodmienečný trest pre Kanaďana čínskeho pôvodu, ktorý podľa obžaloby prepašoval do Číny vyše 1000 korytnačiek, aby si zarobil na vysokoškolské štúdium.

slovakia

left justify in out

Kai Xu sa dnes pred federálnym súdom v Ann Arbor priznal a označil svoj čin za "hanebný". Argumentoval, že chcel uľaviť svojim rodičom od finančnej záťaže, ktorú pre nich predstavuje jeho štúdium.


Američania ho zatkli v roku 2014 na hraniciach s kanadskou provinciou Ontario s 51 korytnačkami, prilepenými páskou k telu.


Americké orgány ho obvinili, že posielal v zásielkach korytnačky z Kanady a USA do Číny alebo si niekoho najal, aby ich tam previezol z USA v lietadle v batožine.


Xu už strávil vo väzbe 19 mesiacov a dúfa, že sa mu podarí vyhnúť ďalšiemu pobytu za mrežami. Pred zadržaním študoval na Univerzite vo Waterloo v Ontariu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies