V USA skrachovali ďalšie štyri banky

NETKY.SK • 24 Január 2011, 09:53 • 2 min
V USA skrachovali ďalšie štyri banky

V USA skrachovali ďalšie štyri banky

slovakia

left justify in out

img

Americké regulačné úrady tento týždeň zatvorili ďalšie štyri banky s majetkom v celkovej hodnote 2,7 miliardy USD (2 miliardy eur). Počet bánk, ktoré skrachovali, sa tak od začiatku roka 2011 zvýšil na sedem.
      Federálna poisťovňa vkladov (FDIC) očakáva, že počet krachov vlani kulminoval a tento rok začne klesať, keďže ekonomika sa už zotavuje z krízy.
      Na ilustráciu minulý rok v USA zbankrotovalo 157 bánk a v predchádzajúcom roku 2009 úrady zatvorili 140 bánk.
      Predovšetkým menšie banky, s majetkom, ktorý často nedosahuje ani 1 miliardu USD, naďalej bojujú o prežitie a hrozí im krach.
      FDIC zatvorila tento týždeň United Western Bank v Denveri s majetkom vo výške 2,05 miliardy USD, ktorý prevezme First Citizens Bank & Trust Company.
      Ďalšie tri banky sú z juhovýchodnej časti USA: CommunitySouth Bank and Trust s majetkom 440 miliónov USD prevezme Blue Ridge Holdings. Bank of Asheville s aktívami v hodnote 195,1 milióna USD prevezme First Bank a posledná zo skrachovaných bánk je Enterprise Banking Company, ktorá mala majetok v hodnote 100,9 milióna USD.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies