V USA skrachovali ďalšie tri banky

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 10:05 • 2 min
V USA skrachovali ďalšie tri banky

V USA skrachovali ďalšie tri banky

slovakia

left justify in out

V Spojených štátoch skrachovali ďalšie tri menšie banky. Od začiatku roka tak vyhlásilo bankrot celkom 86 finančných inštitúcií. Oznámil to úrad na ochranu vkladov (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC).
      Ďalšími bankami, ktoré FDIC tento týždeň zatvoril, sú Peninsula Bank z Englewoodu na Floride, First National Bank zo Savannah v Georgii a High Desert State Bank z Albuquerque v Novom Mexiku.
      FDIC očakáva, že krachy finančných ústavov pre straty z nesplácaných úverov a hypoték v dôsledku hospodárskej krízy v tomto roku vyvrcholia. Zatiaľ čo vlani musel úrad zatvoriť 140 bánk, v prvom polroku tohto roka je ich už 86.
      Na ilustráciu, v roku 2008 zbankrotovalo v USA 25 bánk a v predchádzajúcom roku 2007 len tri banky.
      Väčšie banky sa ľahšie zotavujú zo strát ako menšie finančné ústavy, ale všetky, bez ohľadu na veľkosť, stále zápasia s problémami zo zlyhaných úverov.
      Informovala o tom agentúra Bloomberg.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies