V USA skrachovali ďalšie dve malé banky

NETKY.SK • 14 Marec 2011, 09:16 • 2 min
V USA skrachovali ďalšie dve malé banky

V USA skrachovali ďalšie dve malé banky

slovakia

left justify in out

img

Americké úrady zatvorili tento týždeň ďalšie dve malé banky. Od začiatku roka 2011 tak v USA skrachovalo celkovo 25 bánk.
      Federálna poisťovňa vkladov (FDIC) sa ale domnieva, že počet bankrotov dosiahol vrchol v minulom roku. Na ilustráciu, vlani vyhlásilo krach 157 amerických bánk, zatiaľ čo v predchádzajúcom roku 2009 úrady zatvorili 140 finančných ústavov. Pozitívne je, že do platobnej neschopnosti sa už minulý rok dostávali najmä malé finančné inštitúty, ktorých aktíva nedosiahli ani 1 miliardu USD (726,06 milióna eur).
      FDIC oznámila, že americké úrady tento týždeň zatvorili Legacy Bank v Milwaukee, v štáte Wisconsin, ktorá mala na konci minulého roka aktíva vo výške 190,4 milióna USD a ktorej vklady prevzala Seaway Bank and Trust z Chicaga.
      Druhou skrachovanou bankou je First National Bank z Davisu v Oklahome s aktívami vo výške 90,2 milióna USD. Jej vklady prevzala The Pauls Valley National Bank.
      FDIC v správe, ktorú zverejnila 23. februára uviedla, že počet problémových bánk v USA sa k uvedenému dátumu zvýšil na 882. Väčšina týchto inštitúcií ale nemusí skrachovať. Ich zaradenie do zoznamu však signalizuje, že majú problémy.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies