V USA skrachovali ďalšie dve banky

NETKY.SK • 27 September 2010, 07:27 • 2 min
V USA skrachovali ďalšie dve banky

V USA skrachovali ďalšie dve banky

slovakia

left justify in out

img

V USA skrachovali v uplynulom týždni ďalšie dve banky. Celkovo ich od začiatku roka v Spojených štátoch skončilo už 127.
      Federálna poisťovňa vkladov (FDIC) zatvorila North County Bank so sídlom v Arlingtone, v štáte Washington. Hodnota jej aktív predstavuje 288,8 milióna USD (215,33 milióna eur) a vkladov 276,1 milióna USD. Väčšinu aktív a vkladov prevezme Whidbey Island Bank.
      FDIC tiež zatvorila floridskú Haven Trust Bank so sídlom v Ponte Vedra Beach. Jej aktíva majú hodnotu 148,6 milióna USD a vklady 133,6 milióna USD, ktoré prevezme First Southern Bank z Boca Raton.
      Podľa odhadov by tieto ďalšie dva krachy mali FDIC stáť celkovo 104,7 milióna USD. Agentúra predpokladá, že počet bankrotov bánk tento rok prekoná vlaňajších 140, ale celková hodnota aktív skrachovaných bánk bude zrejme o niečo nižšia.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies