V USA sa vykoľajil vlak s toxickým nákladom: Evakuovali tisíce ľudí

NETKY.SK • 2 Júl 2015, 15:37 • 2 min
V USA sa vykoľajil vlak s toxickým nákladom: Evakuovali tisíce ľudí

MARYVILLE - Americké úrady v noci na dnes evakuovali niekoľko tisíc ľudí z okolia železničnej trate na východe štátu Tennessee, kde sa vykoľajil a vznietil najmenej jeden vozeň nákladného vlaku prepravujúceho horľavú a toxickú látku.

slovakia

left justify in out

Podľa dôstojníka hasičského zboru v okrese Blount, na ktorého sa odvoláva tlačová agentúra AP, prijali hlásenie o nehode v stredu krátko pred polnocou miestneho času a požiar sa do východu slnka stále nepodarilo uhasiť.
     

Poručík Johnny Leatherwood informoval, že okrem približne 5000 ľudí evakuovali aj viacero miestnych podnikov. V súvislosti s udalosťou podľa neho nezaznamenali žiadne obete na životoch, šiesti alebo siedmi policajti sa však museli podrobiť dekontaminácii. Leatherwood nevedel uviesť, koľko vozňov sa vykoľajilo ani akú látku súprava spoločnosti CSX prepravovala.
     

Spoločnosť CSX vo vyhlásení uviedla, že vykoľajený vozeň viezol látku akrylonitril, používanú na rôzne priemyselné účely, okrem iného výrobu plastov. Ide o horľavú látku, ktorá je nebezpečná v prípade vdýchnutia, dodala.
     

Úrad okresného šerifa v ranných hodinách prostredníctvom siete Facebook oznámil, že evakuácia môže trvať 24 až 48 hodín. Obyvateľov dočasne presunuli do priestorov miestnej školy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona