V USA sa prvýkrát narodili pätorčatá ženského pohlavia

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 06:59 • 2 min
V USA sa prvýkrát narodili pätorčatá ženského pohlavia

HOUSTON - Američanka, ktorá minulý týždeň priviedla v houstonskej nemocnici v americkom štáte Texas na svet päť dcér, zrejme prepísala históriu pôrodov v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií Woman's Hospital of Texas v Houstone Danielle Busbyová priviedla na svet pätorčatá pomocou cisárskeho rezu v priebehu štyroch minút, informovala dnes agentúra AP. Pri niekoľkonásobnom pôrode pritom muselo pôrodníkovi, doktorovi Alexandrovi Reiterovi, asistovať vyše 12 zdravotníckych pracovníkov.

 

Busbyová, jej manžel Adam a najstaršia dcéra Blayke privítali 8. apríla do svojej rodiny päť dievčatiek - Oliviu Marie, Avu Lane, Hazel Grace, Parker Kate a Riley Paige. Podľa predstaviteľov houstonskej nemocnice ide o prvý prípad v USA, keď žena porodila pätorčatá ženského pohlavia.

 

Busbyová otehotnela v oboch prípadoch vďaka vnútromaternicovej inseminácii, pri ktorej lekári zavedú tenkým katétrom tzv. prečistené spermie partnera prípadne iného darcu priamo do dutiny maternice pacientky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies