V USA sa budú môcť učiť slovenčinu na internete

NETKY.SK • 24 Október 2013, 16:50 • 2 min
V USA sa budú môcť učiť slovenčinu na internete

BRATISLAVA - V Spojených štátoch amerických má fungovať Centrum slovenského jazyka. Minister školstva Dušan Čaplovič dnes podpísal Memorandum o spolupráci medzi rezortom školstva a California University of Pennsylvania. Záujemcovia sa budú môcť slovenský jazyk učiť v rámci on-line kurzov, informuje oficiálna internetová stránka ministerstva www.minedu.sk.

slovakia

left justify in out

On-line program výučby slovenčiny vytvorilo pedagogické a vedecké pracovisko Studia Academica Slovaca (SAS) - centrum pre slovenčinu ako cudzí jazyk na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Jeho súčasťou sú kurzy slovenčiny umiestnené na serveroch v Slovenskej republike. Výučbu bude zabezpečovať SAS. Kurzy budú určené pre firmy a organizácie s obchodnými kontaktmi na Slovensku, individuálnych záujemcov, ale aj záujemcov o univerzitné štúdium slovenského jazyka. Hlavným partnerom projektu v USA je California University of Pennsylvania, ktorá zabezpečí marketing, propagáciu a umiestňovanie potenciálnych študentov do kurzov projektu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona