V USA popravili prvého väzňa v tomto roku

NETKY.SK • 17 Január 2013, 07:50 • 2 min
V USA popravili prvého väzňa v tomto roku

V USA popravili prvého väzňa v tomto roku

slovakia

left justify in out

img

Robert Gleason si odpykával doživotný trest za vraždu, ktorú spáchal v roku 2007. O dva roky neskôr zavraždil svojho spoluväzňa, ďalšieho uškrtil v roku 2010.

Muža, ktorý uškrtil svojho spoluväzňa a zaprisahával sa, že bude v zabíjaní pokračovať, ak ho nepopravia, posadili v stredu na elektrické kreslo. Informovala o tom agentúra AP.

Roberta Gleasona (42) vyhlásili za mŕtveho v noci na dnes v nápravnom zariadení Greensville.

Je to prvý popravený väzeň v tomto roku v Spojených štátoch. Zároveň je od roku 2010 prvý, kto si za spôsob smrti zvolil elektrický prúd. V desiatich štátoch USA si odsúdenci môžu vybrať medzi smrtiacou injekciou a elektrickým kreslom.

Gleason pre agentúru Associated Press povedal, že si zaslúži zomrieť za to, čo vykonal.

Do poslednej chvíle bojoval proti bývalým právnikom, ktorí sa snažili popravu zastaviť. Odpykával si doživotný trest za vraždu, ktorú spáchal v roku 2007. O dva roky neskôr zavraždil svojho spoluväzňa, ďalšieho uškrtil v roku 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies