V USA padol obrovský jackpot: Dvojica výhercov rozdelí 636 miliónov!

NETKY.SK • 18 December 2013, 13:08 • 2 min
V USA padol obrovský jackpot: Dvojica výhercov rozdelí 636 miliónov!

DES MOINES - Dvaja výhercovia sa budú musieť podeliť o jackpot vo výške 636 miliónov dolárov (463 miliónov eur), druhú najväčšiu výhru v lotérii v histórii Spojených štátov. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Jeden z výhercov si žreb lotérie Mega Millions zakúpil v kalifornskom San José a druhý na bližšie nešpecifikovanom mieste v štáte Georgia.  Podľa šéfky lotérie Pauly Ottovej celkové zisky z predaja tiketov pred utorkovým žrebovaním prevýšili očakávania a dosiahli 336 miliónov dolárov. Konečná výška jackpotu sa preto môže vyšplhať až na 645 miliónov dolárov. 

Jackpot postupne rástol od začiatku októbra a padol až počas 23. žrebovania. Počas tohto obdobia sa v 43 amerických štátoch, v metropole Washington a na Amerických Panenských ostrovov predali tikety v celkovej hodnote jednej miliardy dolárov. 

Výhercovia si budú môcť vybrať, či dostanú po 170 miliónov dolárov v hotovosti, alebo či im postupne vyplatia plný podiel z jackpotu, ktorý pre oboch z nich predstavuje 318 miliónov dolárov.

Nezvyčajne vysoký jackpot umožnila októbrová zmena pravidiel lotérie Mega Millions, ktorá znížila pravdepodobnosť získania hlavnej výhry z 1 ku 176 miliónom na 1 ku 259 miliónom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona