V USA oslavujú chlapca, ktorý vymyslel chrániče uší v tvare slúchadiel

NETKY.SK • 2 December 2017, 20:06 • 2 min
V USA oslavujú chlapca, ktorý vymyslel chrániče uší v tvare slúchadiel

PORTLAND - Chrániče na uši v tvare slúchadiel sú v americkom štáte Maine módnym hitom najmenej jeden deň v roku. V tamojšom meste Farmington si v sobotu slávnostným sprievodom pripomínajú muža, ktorému sa pripisuje vynález chráničov na uši - majú tam sviatok nazvaný Deň Chestera Greenwooda.

slovakia

left justify in out

Greenwood mal iba 15 rokov, keď pred 144 rokmi vytvoril z farmárskeho drôteného pletiva chrániče uší a jeho stará matka na ne prišila bobriu kožušinu. Svoj výtvor mladík ešte vylepšil, dostal naň patent a potom vo vlastnej továrni vo Farmingtone zamestnal stovky ľudí, ktorí vyrobili státisíce chráničov s názvom Champion Ear Protectors (Majstrovské chrániče uší).

 

Podobné varianty sa predávajú ešte aj v súčasnosti. Niektoré novšie verzie sa nasadzujú a držia okolo zátylku, takže človek sa vyhne postrapateniu. Okrem slávnostnej prehliadky sa vo Farmingtone koná aj súťaž perníkových chalúpok, ďalšími bodmi programu sú ponáranie do mrazivej vody neďalekého jazera a príchod Santa Clausa, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies