V USA opäť lietadlo pristálo na nesprávnom letisku

NETKY.SK • 13 Január 2014, 06:45 • 2 min
V USA opäť lietadlo pristálo na nesprávnom letisku

WASHINGTON - Lietadlo americkej spoločnosti Southwest Airlines s viac než 100 cestujúcimi na palube pristálo v nedeľu na nesprávnom letisku v štáte Missouri. Oznámila to v noci nadnes televízia CNN.

slovakia

left justify in out

Let číslo 4013 z chicagského letiska Midway mal pristáť v nedeľu večer na letisku v meste Branson, ale dosadol na letisku Taney County, povedal Brad Hawkins, hovorca Southwest Airlines.

Obe letiská sú vzdialené asi 15 kilometrov a obsluhujú rovnakú oblasť na juhozápade Missouri.

Hovorca ďalej uviedol, že zatiaľ nie je jasné, prečo lietadlo pristálo na nesprávnom letisku. Pristátie Boeingu 737-700 so 124 cestujúcimi a piatimi členmi posádky však prebehlo bez komplikácií. Cestujúcich previezli autobusmi a ďalšími vozidlami na správne letisko.

K podobnej udalosti došlo vlani v novembri, keď obrovské nákladné lietadlo Boeing Dreamlifter omylom pristálo na provinčnom letisku v americkom meste Wichita v štáte Kansas, hoci jeho cieľom bola neďaleká McConnellova letecká základňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona