V USA našlo domov už 10.000 sýrskych utečencov, najviac ich prijalo San Diego

NETKY.SK • 1 September 2016, 10:47 • 2 min
V USA našlo domov už 10.000 sýrskych utečencov, najviac ich prijalo San Diego

SAN DIEGO - Ôsme najväčšie mesto USA San Diego prijalo od vlaňajšieho októbra 626 sýrskych utečencov - viac, ako ktorékoľvek iné mesto v krajine.

slovakia

left justify in out

Veľké počty Sýrčanov prijalo aj mnoho menších miest, napríklad Erie v štáte Pensylvánia, Toledo v Ohiu a Boise v Idahu. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

 

K najnovším príchodzím v kalifornskom San Diegu patrí šesťčlenná rodina Džúríjovcov zo sýrskeho mesta Homs. V nedeľu 28. augusta sa zúčastnila na slávnosti v jordánskej metropole Ammán, kde Spojené štáty oznámili, že dosiahli stanovený cieľ prijať za rok v rámci svojho presídľovacieho programu 10.000 sýrskych utečencov. Rodina si už v stredu 31. augusta kupovala potraviny v obchode v San Diegu.

 

David Murphy z Medzinárodného záchranného výboru (IRC) - jednej z deviatich organizácií, ktorá pomáha s presídľovaním utečencov - povedal, že utečencov už tradične prideľujú mestám, kde majú títo ľudia rodinu či priateľov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies