V USA lákajú ľudí na očkovanie takýmto zábavným spôsobom!

NETKY.SK • 17 Máj 2021, 08:25 • 2 min
V USA lákajú ľudí na očkovanie takýmto zábavným spôsobom!

Aby sa v USA urýchlil proces očkovania, vymysleli zaujímavé stimuly. Napríklad bezplatné šišky. Novinkou je, že ľudia môžu dostať spolu s vakcínou i pivo zdarma.

slovakia

left justify in out

Dr. Gale Burstein, uviedla, že počula od ľudí, ktorí sa ešte nedali zaočkovať, že by sa nechali prehovoriť, keby bolo v ponuke pivo zadarmo. Výkonný riaditeľ jedného podniku Mark Poloncarz myslel na kliniku, a vymyslel nápad, že spolu s vakcínou ľudia dostanú pol litra piva zdarma. 

 

img

 

„Boli sme optimistickými, že ponúknuť vakcínu v známom prostredí a dať im niečo, čo chcú, okrem ochrany pred COVID-19, bude fungovať. Ľudia vo veku 20 až 30 rokov sú vekovou skupinou, kde sme nemali až tak vysoký záujem o vakcínu COVID-19, ako by sme chceli. Snažíme sa byť hraví a baviť ľudí," dodala lekárka. Podľa nej je práve teraz čas, aby boli kreatívni, aby ľudí nalákali na vakcínu.  „V jeden podvečer sme boli schopní zaočkovať takmer 150 ľudí vakcínou COVID-19,“ vysvetlila lekárka.

 

Mohlo by vás zaujímať: Riaditeľka zaviedla 30-minutovú „masturbačnú prestávku“ pre zamestnancov. Zrelaxovať môžu v špeciálnom kútiku

 

img

 

Napriek tomu, že sa skôr odporúča vynechať pivo pred a po podaní vakcíny, neexistujú dôkazy, ktoré by naznačovali, že pitie alkoholu zasahuje do účinku vakcínyRegulačná agentúra pre liečivá a  zdravotnícke výrobky (MHRA), zareagovala na správy zo sociálnych médií, že ľudia by mali vynechať pitie alkoholi až po dobu dvoch týždňov po očkovaní. Dokonca ani v informačných letákoch pre pacientov od NHS a od výrobcov vakcín nie je nič, čo by naznačovalo takúto vec. „V súčasnosti neexistujú dôkazy o tom, že pitie alkoholu narúša účinnosť vakcín Covid-19. Odporúčame všetkým, ktorých sa to týka, aby sa porozprával so svojím lekárom,“ vysvetlila hovorkyňa MHRA.

 

Prečítajte si tiež: Výnimočný unikát. Lipa, ktorá prežila boje prvej svetovej vojny

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies